17. jan, 2017

Arvoisa herra Tasavallan Presidentti

Niinistö vastasi Trumpin Venäjä-linjaan Ylellä: ”Ei pakotteita asetettu terrorismin vuoksi”

Kotimaa

Venäjä-pakotteet,  Niinistöltä maila poikki

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö katsoo, että Venäjälle asetettuja pakotteita ei hänen mielestään voida purkaa, mikäli edistystä ei tapahdu asiassa, jonka vuoksi EU-pakotteetkin on asetettu.

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump vaikuttaa olevan toista mieltä. Hän on ilmoittanut tuoreessa haastattelussa olevansa valmis purkamaan Venäjän-pakotteita vaikka heti, jos Venäjä auttaa Yhdysvaltoja terrorismin vastaisessa taistelussa ja ”muissa nopeasti ratkaistavissa asioissa esim. (Irak)”. Niinistö kommentoi Trumpin lausuntoa jyrähdellen Ylen Ykkösaamussa lauantaina seuraavasti:

– Tietysti pitää muistaa, mistä aikanaan USA ja EU-pakotteet asetettiin. Niitä ei asetettu terrorismin vuoksi vaan Krimin ja Ukrainan vuoksi. Tämä Trumpin viittaama Venäjän avuliaisuus pitäisi kyllä sitten ilmetä siinä, että Minskin sopimusta lähdettäisiin vahvasti tukemaan ja toteuttamaan, Niinistö sanoi YLEN haastattelussa.

(Minskin sopimus on pärekorissa, ja uusi sopimus  Trumpin ja Putinin välillä vahvistetaan maaliskuussa 2017)

Kuuleppas nyt vanha ukko rukka presidentti.. mene testiin, saatat olla narsisti,

huolehtisit edes vaimostasi kunnioittavimmin, ennenkuin yrität joitain muita horjuttaa!

Hoitelisit näitä omia marjamaita etkä sekoilisi toisten maitten hautausurakointi asioihin. Mitä viivan hyötyä porvari Niinistöllä on jostain Krimistä napsuttaa, kyttääpi niitä Ahvenanmaan kivikoita mieluummin.

Eikä tarviis kyllä peloitella kansalaisiakaan päättömillä höpötyksillä, joista ei ota aina selvää ite perkelekään mitä herra muka meinaa.. etenkin niitä kerran vuodessa kaksikielisiä kertomuksia.

 

Pietarissa  17.01.2017