20. jul, 2017

Siinä se on sekin ihme, eipä hätää.. ”ruamatussa on lisää”

Alkuvuonna 2017 Terrafame sai solmittua rahoitussopimuksen sijoitusrahasto Galena Asset Managementin kanssa, joka kuuluu singaporelaiseen Trafigura -konserniin. Konserni on aiempina vuosina ollut otsikoissa lähinnä ympäristörikoksistaan. (Siinä on ylärivillä linkki jos kiinnostaa

Aika paska homma, lopuksi se tankkilaiva sai katastrofin aikaan kaksi kilometriä mun kotipaikalta Norjan rannikolla.

Hesari ei kirjoita pätkääkään siitä, tapahtui kai liian lähellä Suomea?

You Tubesta löytyy siihenkin ne räjähdys videot.

__________________________________

Trafiguran kanssa tehty sopimus edellyttää myös Terrafamen sijoittavan Terrafame Oy:hyn omaa pääomaa 25 miljoonaa euroa ja lisäsitoumuksena 50 miljoonaa.

Valtiovarainministeriön julkaisussa todetaankin karusti, että kyseisessä järjestelyssä valtiolle jää edelleen kaivostoiminnan riskit, sillä sen omistusosuus Terrafame Oy:stä on suuri, 84,2 prosenttia.

Valtiovarainministeriö ei ota suoraan huomioon raportissaan raaka-ainemarkkinoiden riskiä. Riskiä voi kuitenkin pitää merkittävänä, sillä nikkelin markkinahinta on painunut jo noin 9 000 dollariin tonnilta, jolloin kannattavan kaivostoiminnan toteuttaminen on epätoivoista.

Terrafame teki vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä 22,5 miljoonan euron tappion. Tuolla ajanjaksolla nikkelin keskiarvohinta oli 10 200 dollaria tonnilta, ja nyt nikkelin hinta on laskenut entisestään, eikä oikenemista näy, päinvastoin kun uusia jättiläiskaivoksia avataan Kiinassa ja Venäjällä.

AriK