16. sep, 2017

Tämä olisi vihapuhetta jos teksti olisi minun.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) eilinen haastattelu Ylen A-studiossa ihmetyttää. Sipilä myönsi, että hallituksen toimet ovat iskeneet eniten pienituloisiin ihmisiin.

– On totta, että näin on tapahtunut, pääministeri sanoi haastattelussa.

Sipilältä kysyttiin haastattelussa myös syytä, miksi pienituloisten tulot ovat hallituskauden aikana vähentyneet, vaikka hallitus nimenomaan on puhunut pienituloisimpien ja eriarvoisuuden vähentämisen puolesta.

Hän totesi, että pienituloiset ovat usein yhteiskunnan tukien varassa, joten pienetkin leikkaukset vaikuttavat heidän tulojensa suuruuteen.

– Kun kasvu lähtee liikkeelle, niin kyllä kasvusta työssä olevat ja hyvätuloiset hyötyvät kaikkein eniten, mutta se on se seuraava vaihe, kun saamme julkisen talouden tasapainoon, niin kyllä meidän pitää koko yhteiskunta mukana.

Tehän jatkatte pienituloisilta leikkaamista koko ajan.

Vihreiden Ville Niinistö avautuu Facebookissa asiasta.

”Hallitus on omilla päätöksillään leikannut köyhimmiltä – se on lisännyt köyhyyttä ja kasvattanut tuloeroja. Mitä sanoo pääministeri Sipilä? Hän sentään myönsi eilen A-studiossa, että näin he ovat päättäneet. Samaan hengenvetoon hän piti kehitystä ”valitettavana” ja puolusteli, että on tehty ”kipeitä päätöksiä”.”

”Miten niin kehitys on ”valitettavaa”, olisitte sitten päättäneet toisin! Ei se mikään automatiikka ole, että juuri köyhiltä ja perusturvasta leikataan.”

Niinistö arvostelee, että ensi vuoden budjetissa hallitus jatkaa kovaa linjaansa.

”Samaan aikaan pääministeri kehtaa sanoa valtakunnan tv:ssä, että suuntaa muutetaan kun talous helpottaa. Miten niin? Tehän jatkatte pienituloisilta leikkaamista koko ajan. Samaan aikaan nimititte eriarvoisuuteen lääkkeitä pohtivan työryhmän, mutta se ei saa käyttää tehtäväänsä rahaa. Tämä, jos jokin, on kaksinaamaista.”

INFO

(Klikkaa kuvaa suuremmaksi. voit myös katsella tässä aihe albumissa muita juttuja klikkaamalla "Oversikt" painiketta).