28. feb, 2018

Anna sormi niin näet mitä jäljelle jää.

Somalit eli nykyisin EU-Suomalit (tunnistetaan myös monilla muilla  nimityksillä kuten ”Afrikan mustalaiset, Sompassit, jne.”

Somalit ovat nykyisin EU- Suomalian alkuperäiskansaa, ja heille on myönnetty alkuperäiskansan asema mm. EU-Ruotsissa.

Heitä asuu täällä Suomaliassa noin 22000, eli aika paljon pienempi vähemmistö kuin pois häädetyt kanta Suomalit, (vanhalla kielellä, Suomalaiset).

Somalien kansallisiin perinteisiin kuuluu kateuden ja vihan lietsominen muiden keskuudessa. Koska somalit ovat yleensä rikkaita, kauniita ja miespuolisilla on maailman suurimmat kikkelit, tässä missiossa on onnistuttu helposti.

Somalit ovatkin verrattavissa juutalaisiin. Tosin sillä erotuksella, että juutalaiset ovat ainoastaan rikkaita.

Somalit ovat myös tunnettuja työntekoon kohdistamastaan mielenkiinnosta ja ahkeruudesta, kuten myös EU-Suomalian lakien noudattamisesta ja naisten oikeuksien kunnioittamisesta.

He tekevät selkeästi vähiten rikoksia suhteutettuna muuhun väkilukuun, kuten  afgaaneihin, irakilaisiin ja turkin-kurdeihin.                                                                                        -Itse asiassa valitettavan monet, kelvollisten ja perheyhteisöä kunnioittavien somalien tekemiksi väitetyt tapaukset, joissa on ollut erimielisyyksiä muka esim. omistussuhteiden tulkinnasta, halukkuudesta sukupuoliseen kanssakäymiseen tai sosiaalisten etuuksien väärinkäytöstä. Kerta kerran jälkeen kuitenkin asiattomiksi havaittu.

EU-Suomalian kehittyneessä yhteiskunnassa vallitsevan innovatiivisen sivistysasenteen ansiosta somalit kunnostautuvat erityisesti kirjallisen kulttuurin alalla.

Koska somalit oppivat aikoinaan kotimaassaan lukemaan jo huomattavan varhain ja useimmat kirjoittavat romaaneja sekä esseekokoelmia vapaa-ajallaan, on heillä erinomaiset edellytykset kyseenalaistaa traditionaalinen islam ja tuottaa siitä sekä teologisesti korkeatasoisia että moderneja, yhteiskunnallista liberaalipluralismia korostavia tulkintoja.

Korkean henkisen sivistyksen lisäksi somalit ovat tunnettuja myös insinöörintaidoistaan ympäri maailmaa. Ilman somaleja esimerkiksi EU-Suomaliakin pysähtyisi ja lakkaisi kokonaan toimimasta. Usein somaleiden inssipaperit ovat kuitenkin jääneet Somaliaan, mutta se ei töiden paiskimista hidasta.

Suomalian pankinjohtajana toimii nykyisin,  Suldaan Said Ahmed.