14. mar, 2018

Viesti hallitukselle, tehkää nyt jotain tekin leipänne eteen.

Karjalan Liiton vastuuhenkilöt tyrmäävät julkisuudessa pyörineen kampanjan, jossa julkisuuden henkilöt kertovat olevansa Karjalasta lähteneitä pakolaisia.  No ainakin henkensä kaupalla joutuivat lähtemään, ei siinä ollut kysymyksessä mikään vapaaehtoisesti siirtolaisuuteen lähtö.  

TV:ssä on viime aikoina pyörinyt mainos, jossa tunnettuja julkisuuden henkilöitä kertoo olevansa Karjalasta lähteneitä pakolaisia. Tämä vakiintuneista käsitteistä poikkeava nimitys vie historian tulkintaa harhaan. (niin.. oliko se sen ajan historian tulkinta sitten oikea)?

Karjalan liiton puheenjohtaja Pertti Hakanen sekä varapuheenjohtajat Kirsi Juura ja Eeva-Liisa Kurki ovat sitä mieltä että karjalaisia pitää edelleenkin kutsua siirtokarjalaisiksi ja evakoiksi. Oli miten oli, ei karjalaisia kohtaan oltu niinkään suvaitsevaisia kuin esim. nykyään pakolaisia kohtaan ollaan, jos sattuu vähänkin olemaan kamelinkakkaa sandaalin pohjassa, niin ai että oot söpö.

Kyse oli sisäisistä pakolaisista, etenkin niin pitkään kun Suomella oli Karjala. Suomen pakolaisavun mukaan maailmassa on 65 miljoonaa pakolaista ja suurin osa maailman pakolaisista, noin 41 miljoonaa, asuu kotimaansa rajojen sisäpuolella. Ihmettelenkin jos ei kohta kutsuta koolle joku professoriporukka ratkaisemaan oikean sanan merkitystä tämänkin asian tiimoille.