27. apr, 2018

Olisiko Komissiolla jotain kavalaa miellessä?

Vihdoinkin aiotaan perustaa riippumaton eurooppalainen faktantarkastajaverkosto, joka laatii yhteiset työmenetelmät, vaihtaa parhaita käytäntöjä ja pyrkii saavuttamaan asiakorjauksille ja oikaisuille mahdollisimman laajan kattavuuden ja näkyvyyden kaikkialla EU:ssa.

Toiminnan avuksi perustetaan disinformaatiota koskeva suojattu eurooppalainen verkkoalusta, joka tukee faktantarkastajaverkostoa ja tutkijoita rajat ylittävässä datankeruussa ja -analysoinnissa.

-----------------------------------

Hetkinen.. Eurooppalainen Faktantarkastajaverkosto, (EU:n yhteinen vakoiluverkosto)! No siitä se pommi tulisi, nimittäin jokaisessa maassahan tulkitaan uutiset omalla tavalla. Herää kysymys, voisimmeko lukea Romanialaista tai vaikkapa Saksalaista uutista faktana jos esimerkiksi naapurimaassa on sota, tai ”taas on Venäjä tehnyt sitä ja sitä”?

 

Suomi on sen verran ihmemaa että tarvitsemme aivan omat lakivoimaiset ja neutraalit faktantarkastajat tähän maahan ilman EU:n siihen puuttumatta. Ja siihen toimintaan ei voisi mitkään poliisit tai vitun politiikot päästä mukaan, hämmentäkööt keskenään töiden puutteessa siellä Facebookin juutalaisamerikkalaisessa paratiisissa.

 

Esimerkiksi Suomessa ”faktantarkistajina” ovat tähän mennessä  toimineet muka puolueetomat valtamediat kuten Yle, Sanomatalo, Taloussanomat, MTV, STT  ja lehdistön itsensä perustama  Julkisensananliitto. Pelkkää paskaa ja silmänlumetta heiltä itseltään, melkeimpä päivittäin muodossa tai toisessa.                                     

On kiinnitettävä myös huomio valtamedian ala-arvoiseen poliittiseen toimintaan, aivan kuin heillä olisi esimerkiksi yksinoikeus vaalimanipulaatioon ja sen sellaiseen ”alpakka” journalismiin, mikä sallii  kohdistaa suvaitsemattomuutta oman maan kansalaisia ja heidän oikeuksiaan kohtaan.