29. jun, 2018

Häikäilemätöntä toimintaa. Millä valtuuksilla päätöksiä tehdään?

Olipas vain mukava palata takaisin. Krimin vieraat lähtivät tänään
Sochiin vielä katteleen jotain potkittavaa palloa.


Mitä muuta.. ai niin, Ranskan pikku Napoleoni oli haltioissaan
kun hänelle selvisi ettei Merkel sittenkään kiellä vapaata EU-maihin
tulemista, koska kustannukset maksatetaan entisillä Itä-Blokin mailla

.
Ei onnistu, nikkeliä ilmassa.. ruuti palaa parhaiten vacumissa.

Miljoona afrikkalaista siirtolaista on matkalla kohti Marokkoa tavoitteenaan päästä Espanjaan ja sieltä muualle Eurooppaan.

No mitäs mieltä se Sipilä ja muut ”Mykkäs” hörhelöt nyt ovat? Tarvitaanko kansanäänestys vai tokeneeko muuten ”ammattiväen hankinta Suomeen”?  Saksassakin vaihdetaan rajaportit pienempiin, ja kerrankin hyvä ettei mummo Merkel enää siihen pysty vaikuttamaan, ja vähemmän se naapurimaan kukko. Taisikin käydä niin viimekädessä että peli jatkuukin.

Espanjalainen Alerta  Digital viittaa marokkolaisiin lähteisiin, joiden mukaan miljoona pääosin Saharan alapuolisista maista lähtöisin olevaa laitonta siirtolaista on matkalla Libyasta Algerian kautta Marokkoon. Siirtolaisten päämääränä on päästä Espanjaan ja muualle Eurooppaan.

Italia tukkii parhaillaan pääministeri Matteo  Salvinin lupausten mukaan merireittiä Libyasta Välimeren yli Italiaan, mutta Marokosta Espanjaan suuntautuvan reitin merkitys on  kasvanut jo vuosien ajan. Viime vuonna Marokosta Espanjaan matkanneiden siirtolaisten määrä oli kolminkertaistunut vuodesta 2016.

Tänä vuonna Espanja on jo ajanut siirtolaisten vastaanottajamaana ohi Italiasta ja Kreikasta: maahan on saapunut Välimeren yli tämän vuoden aikana 17 522 siirtolaista.

Välimeren ylitys Marokosta Espanjaan on suhteellisen helppoa, sillä Afrikan ja Euroopan välinen etäisyys on maiden kohdalla hieman alle 15 kilometriä. Laittomia siirtolaisia on salakuljetettu salmen yli Eurooppaan jopa vesiskoottereilla.