12. apr, 2019

Fazerin painajaisuni Venäjällä.

Jokunen vuosi sitten teki Fazer huomattavan sijoituksen yhteen Venäjän suurimmista leipomoista. Uus’ investointeja tehtiin innolla, ja homma toimi menestyvästi hyvän tavaramerkin ja Pietarin viiden miljoonan asukkaan keskuudessa.

Sitten tulivat täytäntöönpanoon ne EU- boikotit Krimin valtauksen seurauksena, nämä Suomi otti käyttöön esimerkillisesti  ensimmäisenä.

Tästä seurauksena Venäjän vastapakotteet, mikä  johti esimerkiksi siihenkin ettei Fazerin leipää, eikä muutakaan Fazerin hyvää  leivottu juurikaan niistä “oikeista” raaka aineista, ja mitä ihmettä, myynti laski lähes nollaa, ja siellä se on edelleenkin kun ne erikois leipuritkin katosivat ja tilalle tulivat Gruusialaiset tai Kurdistanin musta kämmenet.

Ihmettelenkin Suomen poliitikkojen neuvottelutaitoja.. taitaa olla samalla tasolla kuin perseen pyyhkiminen 1000 vuotta sitten.

Saksalaiset ja muut Eurooppalaiset tuotantolaitokset pyörii täällä täysillä EU:sta piittaamatta, samaan aikaan vie Valio muutaman säkin kuiva maitopulveria Japaniin.

Lähdenkin tästä Prismaan hakemaan Puolalaista Ahti Maustesilliä ja Virolaista Emmentaljuustoa.

Pietarissa 12.04.2019  @riK