9. jun, 2019

Tavalliselle limpun purijalle riittää kauhistella oman super tietarin Windows starttia.

Hieno asia sinänsä, kohta saa varmaan eläkeläisetkin ja muut rahansa ajallaan, tai sitten ei, kun pitää ensin löytää Intiasta parikymmentä operaattoria tastatuurin taakse katsomaan että sulakkeet kestää ja sähköä on verkossa.

Vielä kun nämä kaikenlaiset ministeriöt ja hallinto virastot muuttaisivat helmitaulut tuollaisiin teho tieto laitteisiin niin jopa vähenesi se tyhjästä maksaminen kaikenlaisille kynsien viilaajille.

Kajaaniin on tulossa supertietokone, joka on teholtaan kymmenkertainen verrattuna Euroopan tämän hetken tehokkaimpaan tietokoneeseen, joka on Sveitsin Piz Daintissa.

Supertietokone Lumi on yksi kahdeksasta koneesta, jotka sijoitetaan Euroopan eri maihin kehittämään maanosan kykyä suurteholaskentaan. Hankkeen takana on EU:n suurteholaskennan yhteisyritys Euro HPC. (siis yhteisyritys Eurostoliiton osavaltioittamiseksi tämäkin)

Suomelle Euro HPC-hanke on valtava mahdollisuus, joka nostaa meidän kansallisen datanhallinnan ja laskennan osaamisen uudelle tasolle, iloitsi opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen tiedotteessa.

Kannustaa yrityksiä hyödyntämään suurteholaskentaa

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön Jari Gustafssonin mukaan tavoite on kannustaa yrityksiä hyödyntämään suurteholaskentaa toiminnassaan nykyistä enemmän.

Huomautus tähän allekirjoittaneelta heti elinkeinoministeriölle, näyttäkää esimerkkiä!

Med vennlig hilsen   Ari Kärkkäinen