31. jul, 2019

Vain muutaman nuijan tähden, hommat on niin kuin on.

Miksi Suomi menetti Petsamon?  Koska päästi saksalaiset sen kautta Suomeen.

(Norjalaisilla väärää infoa koulukirjoissa. Ei Suomi Petsamoa myynyt).

Eikä siinä vielä kaikki. Kun Suomen johtoporras pelkäsi Neuvostoliittoa he antoivat Jäniskosken alueen niille melkeinpä lahjana.. Jäniskoski ei kuulunut mihinkään luovutus sopimukseen, mutta on ollut kauan visu salaisuus vuoden 1947 tapahtuneen hölmön kaupan ja painostuksen takia.

 Venäjä tarvitsi sähköä Nikkelin kaivoksille, no ostettiin Jäniskosken  voimalaitos suomalaisilta 700 000 000 miljoonalla markalla. Suomi ei näitä rahoja nähnyt koskaan, venäläiset vähensivät summan  saksalaisten Kuolan niemimaalla tehdyistä vahingoista.

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1947/19470009/19470009_2

https://www.youtube.com/watch?v=RsBQZs2QiEA

Hesarin amatöörit mainitsevat kahden miljardin euron vuotuisista tuloista, sehän on luultavasti vain raaka aineen oletettu arvo. 

https://www.hs.fi/talous/art-2000002884756.html

_____________________________

Siv Jensen (FRP)  Norjan finanssiministeri, tehtävässään piakkoin jo 6 vuotta. Hän hallinnoi yli 1000 miljardin dollarin eläkerahastoa muun ohella. Siv Jensen on maininnut ja toivoo että Suomen eläkeläisillä menisi paremmin asiat. Kansainväliset raportit kertovat jotain aivan muuta, taso on “Bangladesh”  sivistysmaa Suomessa.

"Ajatelkaa jos teillä olisi Petsamo, omistaisitte maailman rikkaimman nikkeli esiintymän sekä jäättömän sataman, eikä siinä kaikki, lisäksi Barentsinmereltä on löydetty valtavat öljy ja kaasu reservoarit jo 10 vuotta sitten, jotka osittain sijaitsisivat teidän talous sektorillanne" kertoo Siv Jensen ja lähettää lopuksi terveiset sisar-puolueelle, Perussuomalaiset.

Niin.. mistäpä niitä silloin kukaan arvasi minkä arvoinen Petsamo olisi Suomelle  tänään. Saattaisi olla eläkeläisten ja muidenkin kukkarot paremmassa kunnossa herra kenraalit. Mutta ken tietää, ilman saksalaisia olisi mennyt ehkä koko Suomi.

Fediskin öljykentän rakennusvaihe 1) on viittä vaille valmis, ja arvioitu tuotantoaika on tällä osa alueella 50 vuotta.