17. aug, 2019

Globaalinen ilmasto katastrofi pysäytetty, polttoaineiden hintoja Suomessa korotettu 60 sentillä!?

Tässä jutussa on otettu esille kaksi ääri asiaa.

Yhden pienen ”suurta esittävän” mielestä maailman loppu on lähellä jos ilmasto lämpenee, kun taas toinen (Pakistani esimerkkinä) ei ehkä ole kuullutkaan, tai Koraanista moisesta höpötyksestä lukenut.

Pakistan lisää hiilen käyttöä koska se on halvin mahdollinen energialähde köyhälle maalle. Toden näköisesti siellä paskat haistatellaan jollekin ruotsalaiselle pyhimys Gretalle tai Suomen Vihreille jotka ovat varoittaneet aikomuksistaan pyöräillä Pakistaniin Ulkoministeri Haaviston johdolla järjestääkseen siellä mielenosoituksia.

https://gulfnews.com/business/energy/pakistans-milewide-open-air-mine-shows-why-coal-wont-go-away-1.65723069

Pakistanissa on tällä hetkellä  yhdeksän hiilivoimalaitosta, jotka tuottavat 15 prosenttia maan sähköstä, ja vielä neljä on rakenteilla. 

Aurinkoenergian osuus on vain prosentin luokkaa energiantarpeesta.  

Aurinko ja muut uusiutuvat energialähteet saattavat joskus poistaa Pakistanin riippuvuuden hiilestä, mutta päivä on todennäköisesti vuosikymmenten päässä koska Pakistani on myös riippuvainen sähkön tuonnista naapuri maista jotka etupäässä tuottavat sen  hiilivoimalaitoksilla.

________________________

Sitten tähän kuolettavaan totuuteen.

Tällä videossa käsitellään turvetta ja sen tuottajista ja tietysti siitä aiheutuvasta hiili jalanjäljestä. Ihmettelenkin usein miksi puhutaan jostain hiilijalanjäljestä vaikka hiilestä ei ole edes kyse. Kyse on yleensäkin C02:sta mikä on näkymätön ja tuoksuton häkäkaasu mitä syntyy jonkin tuotteen polttamisen yhteydessä. ”Siis jos lämmität niin älä pistä peltiä liian aikaisin kiinni”

(Muuten onpas tämän videon alkuminuuteilla toimittajalla vittumainen ääni).

https://www.mtvuutiset.fi/video/prog1130781