11. sep, 2019

Ihmiset nyt vaan syövät eläimiä, jos ihmisistä siltä tuntuu.

Oliko tämäkin nyt muka paha sketsi, no ei ollut. Söihän presidentti Bush jr. kuukausirätti liotteita joka perjantai punaviini kastikkeena.

No nythän niitä ongelmia vasta onkin! Oheisena metelisoppaa kommenttiosiosta.

”Olen varma, että jos vegaanit tai esim. uskontonsa puolesta lihasta kieltäytyvät tietäisivät, että kasvisvaihtoehtona pikaruokaloissa ja burgereissa suositeltavat kala falafel ja soijatuotteet lämmitetään/paistetaan samassa öljyssä kuin lihatuotteet, eivät he ostaisi niitä.
Kyseessä on harhauttaminen, kuluttajan luottamuksen pettäminen.
Olin todella järkyttynyt, kun törmäsin tähän asiaan ensimmäisen kerran. Ei kasvisruokavaihtoehtoa voi valmistaa lihatuotteiden kanssa samassa öljyssä millään perustein”

”Jos tilaan vegaaniravintolassa salaatin, mutta siihen laskeutuu banaanikärpänen ja epähuomiossa syön sen, onko annos enää aidosti vegaaninen? Entäpä jos annoksessa piilee karhukaisia tai muita eläinkuntaan kuuluvia organismeja (ja näitä melkein varmasti siellä onkin) ja syön niitä”?

”OK, sovitaan että vahinkoja ei lasketa. Tapamme joka päivä varmaan hyönteisiä, kun astumme niiden päälle, syömme niitä ruokamme joukossa, tai ironisesti tarkoituksella poistamme niitä kasviksistamme, jotta niitä emme söisi”

”OK sovitaan, että vahingossa saa eläimiä tappaa, tai saa vaikka porkkanoita pestessä tappaa tosi pieniä eläimiä, joista kukaan ei välitä. Saako silti vegaanikokki, tarkoituksella ja kokonaisuuden ymmärtäen, hengittää saama ilmaa ravintolan keittiössä kuin kanaa paistava, ja näin ollen kanojen tappamiseen osallistuva, kollegansa”?
_____________________
Vegaanit saavat puolestani toki vetää rajan ihan mihin huvittaa, mutta konsistenttiä logiikkaa tämäntyyppisestä argumentaatiosta on vaikea löytää.

Kaikkein parasta yhteiskunnalliselle mielenrauhalle olisi että kitisijät lopettavan kaiken syömisen.