14. okt, 2019

Se on turha jonkun saksalaismummon natkuttaa asioista, jotka ei hänelle kuulu.

Krimin parlamentin etnisten suhteiden ja julkisen diplomatian valiokunnan päällikkö Yuri Hempel kutsui Saksan kristillisdemokraattisen liiton (CDU) johtajan Annegret Kramp-Karrenbauerin vierailemaan Krimillä. 

Kutsu tuli sen jälkeen, kun (CDU) puolueen puheenjohtaja, ja nykyisen Saksan liittokanslerin seuraaja, ilmoitti Venäjän rikkoneen kansainvälistä oikeutta Krimin yhdistyessä Venäjän kanssa.

”Saksan yhdistyminen tapahtui ilman kansanäänestystä, mutta eurooppalaiset eivät aiheuttaneet mitään kielteistä tapahtuneen takia”. 

 

Annegret Kramp-Karrenbauerin olisi mukava tulla Krimille ja vasta sen jälkeen antaa lausuntoja väitetyistä rikkomusten merkeistä. Olen varma, että vierailu Krimissä antaa hänelle mahdollisuuden olla vakuuttunut päätelmiensä virheellisyydestä, Hempel sanoi RIA Novosti -haastattelussa 14. lokakuuta.

Krimin parlamentin valiokunnan päällikkö totesi myös Krimin olevan Venäjä, huolimatta länsimaisten poliitikkojen pakotteista ja lausunnoista, ja lisäsi, että Berliinin on neuvoteltava pakotteiden poistamisesta jo oman etunsakin tähden.

Kramp-Karrenbauer kertoi, että Berliini pyrkii hyviin naapuruussuhteisiin Moskovan kanssa, mutta Krimin niemimaan liittämisen yhteydessä Venäjään on kuitenkin havaittavissa merkkejä kansainvälisen oikeuden rikkomisesta.

Maaliskuussa 2019 Saksan valtuuskunta vieraili niemimaalla ja varmisti, että Krimiä ei ollut pakko liitetty Venäjään. Vierailun aikana yhdistymisen viidennen vuosipäivän kunniaksi vieraat vierailivat useilla alueen kulttuurikohteilla ja tapasivat saksalaisten liikemiesten ja Krimin kansalliskulttuurisen autonomian edustajia.

Niemimaa palasi Venäjälle vuonna 2014 kansanäänestyksen seurauksena, jossa 96,77% alueen asukkaista tuki yhdistämistä Venäjän federaation kanssa. 

Ukraina ja monet länsimaat kieltäytyvät tunnustamasta kansanäänestyksen tuloksia.

Moskova on toistuvasti todennut, että äänestys pidettiin ottaen huomioon kaikki demokraattiset normit ja kansanäänestys on laillinen, eikä siihen ainakaan ryhdytä mitään globalismi lakeja soveltamaan.  Tästä huolimatta Kiovan ”pellehallitus” suunnittelee palauttavansa niemimaan.  Omalla vastuulla sitäkin voi kokeilla, tai vaikkapa fasistisella aatteella.

Lähteet sisällytetty.