6. nov, 2019

Taksin kyydissä on suurempi riski kuolla, (ainakin Helsingissä) kuin lentokoneella matkustaminen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Tupolev_Tu-134:n_onnettomuuksista

 Tupolev Tu-134 oli historian pahis ilmailun historiassa. Eikä versio nimikkeelle TU-154 mikä lentää vesi höyrylläkin ole ollut sen parempi. Olin kerran (30 vuotta sitten) sellaisessa mukana Sochi Moskova välillä, kyllä pelotti, polttoaine tankeissa oli vissiin enemmän vettä kuin kerosiinia!

Tu-154 -koneita on menetetty 67: onnettomuuksissa 58, alas ampumisissa tai muissa vastaavissa viisi ja kaappauksissa neljä. Konetyypin pahin onnettomuus sattui 10. heinäkuuta 1985, kun Aeroflotin lennolla 7425 käytetty Tu-154B-2 syöksyi lentäjän virheen vuoksi maahan lähellä Utškudukia nykyisen Uzbekistanin alueella. Kaikki 200 koneessa ollutta kuolivat onnettomuudessa.

Aeroflot itse on lopettanut TU-154 käytön siirtymällä Air busseihin ja Boeing koneisiin niin kuin ne nyt olisivat parempia, no ei ainakaan viime aikoina, vaikka ovatkin 50 vuotta virkeimpiä versioita kuin Putolevit.

Lohdutukseksi otamme mukaan jutun maailman huonoimmasta lentokoneesta mikä tietysti oli amerikkalainen. Nyt puuttuu vain vinkki Jessikka Arolle niin pääsen minäkin hänen arvioitavaksi, ja siitä Venäjän Trollien joukkoon.

https://tekniikanmaailma.fi/maailman-huonoin-lentokone-oli-100-hengenvaarallinen-bullet-tappoi-jokaisen-joka-yritti-lentaa-silla/