4. des, 2019

Voisinpa melkein kuvittelevani Sipilällä olleen asian kanssa jotain tekemistä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006331520.html

Ne ei nykyaikana toimi tuollaiset monen puolueen hallitukset, ja jos vielä puolueohjelmat ovat mitä ovat, eikä siis asiaa, niin ei kansa kauan katsele aggressiivista maahan muutto ja sananvapaus politiikkaa, saatikka rahapussissa tapahtuvaa luonnon mullistusta.

Rinne arvioi hyvin suoraan tyyliin, että tuleva hallituspohja on sama kuin hänenkin hallituskaudellaan. Tämä tarkoittaisi sitä, että pian alkavat hallitusneuvottelut ovat valmiiksi käsikirjoitettu muodollinen näytelmä, jonka lopputulos on ennalta määrätty.

Antti Rinteen pääministerin paikalta pois potkaisseelle keskustalle nykyinen hallituspohja ja -ohjelma tuntuvat käyvän, kuten kolmelle muullekin Rinteen hallituksen puolueelle.

Eduskunnan käytäväkeskustelujen perusteella edes pääministerin nimellä ei tunnu olevan väliä. ”Ei meidän käsissämme” ja ”kaikki käy” oli viesti keskustalaisilta vaihtoehtoja kysyttäessä.

Tämä näyttää juuri siltä kabinettisuhmuroinnilta, josta kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on ehtinyt hallituspuolueita syyttää.

Vaikka Orpo kuinka räkyttäisi, on hänelle jäämässä käteen kuitenkin tyhjä arpa, kuten myös perussuomalaisten puheenjohtajalle Jussi Halla-aholle. Gallupit eivät ole nyt muuttumassa heille vallaksi. (Jospa keskusta auttaisi).

--------------------------------