16. apr, 2020

Jan V. ja Juha T. ilmaisivat huolensa, toivottavasti se nyt auttoi.

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu, somalialaistaustainen Abdirahim Husu Hussein kirjoittaa https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/abdirahimhussein/otamme-taman-vakavasti/ somalinkielisten yhteisössä havaitusta koronavirustartuntaryvästymästä.

(Husun mediatempusta imaameineen päivineen kannattaa lukaista myös kommentteja, parempi kokonaisuus valottuu).

Huolensa somalinkielisten tartunnoista ilmaisivat eilen tiistaina Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:in toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Husseinin mukaan somaliyhteisö ottaa tilanteen vakavasti.

”Maksamme ehkä hintaa viiveestä, joka johtuu kielimuurista. Tilanne olisi huomattavasti pahempi ilman viranomaisten ripeää reagointia”, kirjoittaa Abdirahim Husu.

”Kiitämme erityisesti Ylen panosta, jonka monikieliset ohjeet ovat tavoittaneet väkeä vaihtelevasti, mutta laatu on ollut erinomaista”, Hussein kirjoittaa.

Yle Uutiset on koronavirusepidemian vuoksi lisännyt uutisointia arabiaksi, kurdiksi, somaliksi ja persiaksi.

”Suomen somaliyhteisö on kuullut pormestari Jan Vapaavuoren ja HUS:in viestin. Jaamme heidän kanssaan huolen sairastuneista ihmisistä, jotka eivät ole reagoineet tilanteeseen oikealla tavalla”, Hussein kirjoittaa.

HUS:in mukaan 1,8 prosentilla somalinkielisestä väestöstä on todettu koronatartunta, kun keskimäärin helsinkiläisten keskuudessa vastaava luku on 0,2 prosenttia.

 

Jenni Tamminen

@jenkkaOta yhteyttäKirjoittajan muut jutut

SEURAA ARTIKKELIIN LIITTYVIÄ AIHEITA:

YHTEISKUNTA