10. apr, 2021

Korjatkaa jos olen väärässä.

Pekka Katajan murhayritys? Käsittääkseni ei sellaista ole edes tapahtunut.

Kukaan ei ole myöskään Juha Sipilän päälle käynyt, sen todistaa video.Eduskunnan turvallisuuspäällikölle kenkää Sipilä videon julkituomisesta,ja nyt viimeksi Ano Turtiaiseen kohdistuva käsittämätön vaino.

Anu Vehviläinen keskittyköön niihin tehtäviin, mistä palkkaa maksetaan.

     ----------------------------------------------------------

Eduskunnan puhemiehen Anu Vehviläisen (kesk.) ilme on vakava. Hän on syvästi huolissaan siitä, mihin kovenevat puheet ja uhkaukset ovat viemässä suomalaista yhteiskuntaa.

– Sanoista voi olla lyhyt matka tekoihin. Tästä on jo nähty huonoja merkkejä.

Vehviläistä järkytti erityisesti perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhanyritys.

Myös se, että entisen pääministerin Juha Sipilän (kesk) päälle käytiin tammikuun alussa Eduskuntatalon läheisyydessä pysäytti.

– Nämä ovat hyökkäyksiä demokratiaa kohtaan. Suomessa pitää pystyä lähtemään mukaan politiikkaan pelkäämättä sitä, joutuuko väkivallan teon uhriksi sattumoisin kadulla kulkiessaan, puhemies sanoo.

Vehviläinen huolestui Sipilän tapauksessa erityisesti siitä, millaista keskustelua asiasta sosiaalisessa mediassa virisi.

– Tuomitsin Twitterissä sen, että kansanedustaja on joutunut väkivaltaisen käyttäytymisen kohteeksi. Kun tuli ilmi, että kyse on Juha Sipilästä, minunkin Twitter-ketjussani alettiin käydä jopa keskustelua siitä, että olisipa vain käynyt huonommin.

Osa keskustelijoista esimerkiksi piti tekoa oikeutettuna, koska kyseessä oli Sipilä.

– Ei tarvitse pitää jostain poliitikosta, mutta se ei oikeuta siihen, että aletaan vähättelemään väkivaltaa, Vehviläinen toteaa.