28. apr, 2020

Hallitus toivoo, että uusilla tulijoilla on maskit mukana omasta takaa.

Ilta sanomien mukaan suurin osa tartunnoista on todettu Uudellamaalla.

MAAHANMUUTTOVIRASTO Migrin mukaan Suomen vastaanottokeskuksissa on todettu tiistaihin mennessä 30 koronavirustartuntaa. Tartuntoja on todettu kuudessa Suomen 40:stä vastaanottokeskuksesta. Suurin osa tartunnoista on todettu Uudellamaalla.

– Espoossa Nihtisillan vastaanottokeskuksessa kaupungin tartuntatautilääkäri on tehnyt tartuntojen takia päätöksen aloittaa laajempi testaus, kertoi tulosalueen johtaja Olli Snellman Migristä tiistaina tiedotteessa.

Migrin mukaan vastaanottokeskuksiin on suunniteltu tilaratkaisuja mahdollisia karanteeneja ja eristystä varten. (Sellaisia risteilyalus mallisiako?)

Keskuksia on myös pyydetty hankkimaan tarvittavia suojavarusteita, joista toistaiseksi on pulaa, vaikka viime viikolla piti tulla vastaavan ministerin mukaan Kiinasta 100 kappaleen first aid lähetys.

Koronavirusepidemian takia myös keskusten siivousta on tehostettu ja ruokailuita on porrastettu. Lisäksi vapaa-ajan toimintaa on rajoitettu ja ulkopuoliset vierailut kielletty loppuvuodeksi.

Asukkaita siirretään Migrin mukaan keskusten välillä mahdollisimman vähän koronavirusepidemian aikana. Vastaanottokeskuksissa asuu noin 5 400 vierasmaalaista jotka eivät ymmärrä sitä, miksi heidät eristetään kylän tytöistäkin täällä Suomessa.