31. mai, 2020

Ruotsi, Puola ja Viro jättäytyvät pois näistä hullutuksista?

Suurista summista on kysymys. Suomi maksaa suhteessa vain pisaran, siispä ei sieltä mitään palautetta tarvitse edes odottaa, jos ei sitten komissaari Urpilainen hoitaisi Afrikka kiireissään Suomenkin asiat, niin kuin ennenkin.

_______________________________

Seuraavanlaisia unelmia on globaalistiset mediat täynnä, ei huomata, että EU nielaisee pikku ötökät aivan, kun ei mitään. Toisin sanoen Suomi katoaa suoleen.

Ensimmäiset lainanlyhennykset mätkähtäisivät vasta vuonna 2028 ja viimeiset 2058, koska lainoille tulisi eri erääntymisaikoja. Tulevien seitsemän vuoden aikana lainasta maksettaisiin siis vain korkoja.

Kun EU:n luottoluokitus olisi todennäköisesti parasta AAA-luokkaa, korot olisivat käytännössä olemattomat lähivuosina – jolleivat jopa miinusmerkkiset.

Voisi myös ajatella, että EU-lainat olisivat kuin valtionlainat, joita voi venyttää ja vanuttaa, ja joita ei ääritapauksessa edes makseta takaisin. Valtionlainoja voidaan jälleen rahoittaa uusilla järjestelyillä tulevaisuudessa. Tällöin Suomi ei jäisi kovinkaan pahasti tappiolle.

(Vai niin, sekö tiedetään jo etukäteen, että takkiin tulee, kun tuollaisia kirjoitellaan.)

Pahin vaihtoehto taas on se, että jokin jäsenmaa jättää vastuunsa hoitamatta. Silloin muut joutuisivat maksajiksi. Tähän mennessä niin ei ole käynyt, mutta kerta se on ensimmäinenkin.

Näinkin positiivista möhinää Ylen toimittelijalta. Uutisen tekijän nimi puuttuu.

https://yle.fi/uutiset/3-11371510