6. jun, 2020

Huikea heitto Krista Tervo… ei kun Katri Kulmuni

Perjantaina valtiovarainministerin paikalta eronnut Katri Kulmuni kertoo Facebook-sivuillaan(siirryt toiseen palveluun), että haluaa jatkaa keskustan puheenjohtajana myös syyskuun puoluekokouksen jälkeen.

– Jos Keskustan puoluekokousedustajat haluavat, että jatkan työtäni Keskustan puheenjohtajana yhteisten arvojemme ja Keskusta-aatteen pohjalta, niin olen käytettävissä̈ myös Oulun puoluekokouksessa, Kulmuni kirjoittaa.

Kulmuni kirjoittaa, että jätettyään ministerin tehtävän hänellä on aikaa keskittyä järjestötyöhön. Kulmuni kertoo tekstissään muun muassa lähtevänsä maakuntakierrokselle heti, kun koronatilanne sen mahdollistaa.

Keskustan puoluekokous järjestetään syyskuussa Oulussa.

Kulmuni jätti valtiovarainministerin tehtävän perjantaina viestintävalmennuskohun päätteeksi, mutta jatkaa keskustan johdossa. Voit katsoa videon Kulmunin ero ilmoituksesta tästä jutusta.

Ylen haastattelemat asiantuntijat arvioivat, että Kulmunin eron taustalla olivat viestintäsotkun lisäksi keskustan huono kannatus ja tukala asema hallituksessa.

Keskustan kannatus on Ylen uusimmassa kannatusmittauksessa sukeltanut 10,7 prosenttiin.

Keskustan oli tarkoitus kokoontua valitsemaan uusi ministeriehdokas pika-aikataululla sunnuntaina iltapäivällä. Lauantaina puolue kuitenkin ilmoitti, että kokousta ei vielä sunnuntaina järjestetä.

Lue myös:

Rahakirstun vartijan paikka auki: keskustan ministeripeli käynnistyi heti – tässä ilmeisimmät ehdokkaat

Analyysi: Liian paljon liian nopeasti – Katri Kulmunin kujanjuoksu päättyi haaksirikkoon