13. jun, 2020

Mies, jonka vaimolla on parta.

Haavisto kertoo käyneensä ensimmäisiä kertoja Venäjällä jo Neuvostoliiton aikana, tosin ei Brezhnevin hallintoaikana, ne suukot joutuivat Paavo Väyrynen kauhukseen kokemaan.

Lapsuudessaan ja opiskeluaikoina Pekka vieraili Venäjällä ensin turistin roolissa,

mutta vuodesta 1986 alkaen hän ryhtyi luomaan yhteyksiä venäläisiin ympäristöaktivisteihin.

Tässä kohtaa voisi oikaista. ”Nämä ”atomiaktivistit” olivat lähinnä Norjalaisia Bellona liikkeen jäseniä, he yrittivät perustaa Venäjälle pysyviä konttoreita järjestölleen, kunnes melko nopeasti heitettiin pihalle vakoilusta epäiltynä.

 

1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa Haavisto kiersi eri puolilla Venäjää, (tietääkseni Pekka ei ole vieraillut yhdessäkään Venäläisessä vankilassa) tapaamassa paikallisia vihreitä, joista moniin hän on muka pitänyt yhteyttä senkin jälkeen aina näihin päiviin asti.

No olkoon niin, vaikka Venäjällä ei olekaan mitään rekisteröityä viherliikettä, eikä myöskään vasemmisto hörhöjä.

 

– Olen käynyt Venäjällä varmaankin sata kertaa, (etsimässä morsianta)

Olen siis lähestynyt Venäjää ”keittiön kautta” eli en virallisten delegaatioiden vierailujen avulla, vaan luomalla suhteita keittiön pöydän äärellä ja yöpymällä vieraana, joten siksi minulla on paljon venäläisiä ystäviä, Haavisto kertoo.

 

Venäjä ei taida olla pahin ongelma poliitikko Pekan taipumuksille.

Osasta esim. Lähi-Idän muslimi maasta varmaan Haavistolla ei ole mitään asiaa edes vierailla. Se on hieman ongelmallista ulkoministerille luoda suhteita, vaikka mielestäni suuntautumisella ei pitäisi olla väliä. Näin vain kuitenkin on, se ohjeistetaan myös Koraanissa.

 

Haaviston kommentit ovat aina järkeviä, teot nykyisin ei, koska hänelle oma etu on tärkeämpi kuin joku Suomen kansa. Hän käyttäytyy sivistyneesti ja on kansainvälisesti arvostettu sekä poliitikkona että omana persoonanaan.

Hänestä tulisi aivan loistava presidentti, vaikka Etelänavalle.

 

HAAVISTO toistaa haastattelussa Suomen ja Euroopan unionin

kannan Venäjää vastaan säädetyistä pakotteista. Haaviston

mukaan pakotteiden poistamisesta ”ei voida edes puhua” ennen

kuin niiden asettamisen syyt poistuvat Krimillä ja Itä-Ukrainassa.

 

On hyvin naivia kuvitella, että Venäjä ikinä vetäytyisi Krimiltä, joten

pakotteetko pysyvät siis ikuisesti?