19. jun, 2020

Lyhyt kertomus Husun elämästä enon kirjoittamana, Husu itse ei kirjoita Suomea.

Olen Abdirahim Husu Hussein. korkeasti koulutettu järjen mies. Toimin luultavasti SDP asioita hoitamassa Helsingin kaupungin valtuutettuna, sekä lastensuojeluviraston kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenenä?

Synnyin Somaliassa 1978 perheeseen, johon kuului lopulta kaksitoista sisarusta, äiti ja isä ja kaikki muut perheenjäsenet. Kaksi sisarustani kuoli ollessani vielä lapsi ja perheemme epäonni jatkui heimosodan pakotettua meidät lähtemään.

Maailman tuulet toivat meidät kuulemiemme tietojen perusteella vahingossa pohjoiseen, Suomen niemelle ja sen tuulisille rannoille.

Tämä oli vuonna 1994. Suomi voitti seuraavana vuonna ensimmäistä kertaa jääkiekon maailmanmestaruuden, ja minä sain vahingossa oleskeluluvan serkkuni nimellä jäädä Suomeen. Suomi liittyi Euroopan unioniin ja The Blade tuli elokuvateattereihin.

Siitä lähtien olen kutsunut Suomea kodikseni äitini ja kuuden veljeni kanssa. Täällä kävin kansakoulun loppuun, pelasin sulkapalloa ja koripalloa, ihastuin, rakastuin, särjin sydämeni, rakastuin uudelleen ja perustin somali perheen.

Nyt olen vähintään neljän lapsen isä ja arkeni täyttää heidän viemisensä erilaisiin harrastuksiin, kuten vanhojen somalialaisten kansanlaulujen opettelemiseen ja tietysti rumpujen hallintaan. Kaikki tytöt on käytetty Somaliassa.

Itselleni Koraanin lukeminen ja tietenkin työ konsulttina oleminen milloin missäkin on ensisijaista minulle.

Perjantai-ilta on perheellemme tärkeä hetki. Käytämme sen saunoen, syöden pitsaa ja karkkia.

Tämän kaiken tapahtuessa kiinnostukseni yhteiskuntaa ja politiikkaa kohtaan kasvoi, sillä halusin vaikuttaa asioihin ja tehdä maailmasta paremman paikan olla ja elää.

Ja se on huomattu!

Minua kiinnostaa se mitä maailmassa tapahtuu ja kuinka teknologia ja kehitys on kutistanut etäisyyksiä kuun ja maan välillä. Ja kuinka meidän hallituksemme poliittiset valinnat vaikuttavat koko maailmaan ja vastaavasti, kuinka maailma on läsnä keskuudessamme koronan tavoin.