4. jul, 2020

Hei huijarit, kenen toimeksiannosta tällainen Kantar TNS tutkimus tehtiin?

Suomalaiset luottavat Sanna Marinin (sd.) hallituksen kykyyn hoitaa maan asioita paremmin kuin Antti Rinteen (sd.) ja Juha Sipilän (kesk.) hallituksien, kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimus.

 *Toistaiseksi korona on pelastanut Marinin hallituksen. Katsotaan nyt ensin EU:n miljardi huijaus, ja miten siinä käy.

 Yli puolet vastaajista ei usko, että Marinin hallitus hajoaa ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Hallituksen ennenaikaiseen hajoamiseen uskoo 23 prosenttia vastaajista.

Hallituspuolueiden kannattajista 85 prosenttia ja opposition kannattajista lähes kolmannes arvioi hallituksen kyvyn hyväksi. Vaikuttuneimpia Marinin hallituksen otteista olivat SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden tukijat.

*Hyvää päivää! Eihän se noin mene, että tietoisesti kysytään hallituspuolueitten kannattajilta mielipidettä jonkun tamperelaisen kaupankassan suosiosta.

Lähes puolet tyrmää ajatuksen, että päätökset parantuisivat, jos oppositiopuolueet tai osa niistä olisi mukana hallituksessa.

*Mistä se maallikko kokeilemattomasta asiasta muka tietää?

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS. Touko-kesäkuun vaihteessa haastateltiin 1 001 suomalaista. Virhemarginaali on vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

*Nyt on heinäkuu, ja viime tietojen mukaan Keskusta ja Vihreät uhkailevat häippäistä hallituksesta tulevan syksyn tiimoilla.

*Mikä on Kantar TNS? Kantar on norjalainen, etupäässä tuotemerkki yhtiö. (katso Wikipedia)

Asiantuntemuksemme