21. jul, 2020

Sanna Marinin puolustuspuhe. ”On Suomelle tärkeää, että deekuilla menee hyvin”

https://areena.yle.fi/1-50589709

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michelin oli kokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa tyytyväinen tuloksiin.

Charles Michelin mukaan EU:n "taika toimii yhä". Kyseessä on EU:n historiallinen hetki, hän sanoi ja kehaisi, ”Nyt voimme keskittyä Saksan ja Ranskan suunnittelemaan pääteemaan”

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi 90 tuntia kestäneen kokouksen olleen kaiken vaivan arvoinen.

Von der Leyenin mukaan EU:ta on syytetty, että se toimii "liian vähän ja liian myöhään". Nyt unioni osoitti asian olevan päinvastoin.

Rahoitus on hänen mukaansa iso askel kohti koronapandemiasta toipumista ja osoittaa unionin uskoa yhteiseen tulevaisuuteen. Hän painotti rahojen olevan sidottuja ympäristöystävälliseen kehitykseen ja digitalisaation edistämiseen.

”Ympäristöystävälliseen kehitykseen ja digitalisaation edistämiseen”-jaa, sekö se on sitä koronapandemian vastalääkettä?

On hyvä asia Suomen viennin kannalta. Kyllä, ja erittäin kovalla miljardien lunastushinnalla! Mitä te deekuille muka viette, kysyn vain? Makaronia ja rautalankaa, ongenkoukun ja kiinalaisen muoviin pakatun komponentin… siinäkö kaikki?

Pimeään riiheen menette syksyllä, teroittakaa viikatteet, siellä saattaa olla odottamassa budjetin leikkaaja ”isomanne” puukkonsa kanssa.