8. aug, 2020

Keskustaa huijataan, maakunta uudistusta ei tule Marinin aikana.

Kulmuni ei ole ollut valovoimainen puheenjohtaja. Hänen julkinen esiintymisensä on ollut huonoa. Hän on antanut itsestään vaikutelman takakireänä ja vaikeasti lähestyttävänä tyyppinä, joka papukaijamaisesti ja ulkoa opetellun tuntuisesti toistelee teesejään.

Hän ei vaikuta kovin aidolta tyypiltä.

Ja kaiken tämän kruunaa onneton koulutuskohu, joka johti Kulmunin eroon valtiovarainministerin tehtävästä.

Nykykannatuksen valossa on entistä vaikeampaa nähdä, että keskusta nousee suosta puheenjohtajaa vaihtamalla. Syyt ovat syvemmällä.

Keskusta teki kardinaalivirheen, kun se lähti historiallinen vaalitappio niskassaan mukaan Antti Rinteen (sd) vihervasemmistolaiseen hallitukseen, jonka työtä jatkaa nyt Sanna Marinin (sd) hallitus. Hallituksessa keskusta leimautuu vihervasemmiston aisankannattajaksi, vaikka puolueen edustajat toistavat toistamistaan, että keskusta sai kaikki keskeiset tavoitteensa hallitusohjelmaan.

Se ei peitä kuitenkaan sitä tosiseikkaa, että moni keskustan kannattaja näkee puolueen olevan nyt väärässä seurassa. Keskustan hallituskumppaneiden vihervasemmistolainen ideologinen vyörytys on saavuttanut jo sellaiset mittasuhteet, ettei se voi olla vaikuttamatta äänestäjien kuvaan keskustasta.

On muuten hyvin kuvaavaa, että tästä keskustassa ei käydä keskustelua juuri lainkaan, ei ainakaan julkisesti. Ehkä sen aika tulee vielä.

Lähde, Iltalehti 07.08.2020